Succesvolle opening van Rataplan-winkels in Haarlem

6 oktober 2013 -  

aanloop2LR“In augustus en september 2013 openen we 2 nieuwe kringloopwinkels in Haarlem. Zorg dat de winkels zwart zien van de mensen tijdens de openingsdagen. Dus Brody, even flink aan de boom rammelen! Zorg voor voldoende publiciteit.”

Rataplan groeit hard. Met de 2 winkels in Haarlem erbij zit de organisatie nu op 14 winkels in Noord- en Zuid-Holland. In het voorjaar van 2014 opent Rataplan in Amsterdam de grootste kringloopwinkel van Nederland. Bij de Haalemse winkel in de Zijlstraat opende Rataplan ook haar eerste fietsenwinkel. Dit naast de 20 fietsenstallingen die Rataplan voor NS en gemeenten beheert. Dus ambities genoeg.

De beginsituatie in Haarlem was goed en minder goed. Goed omdat Haarlem sinds de sluiting van De Schalm eind juli 2013 geen kringloopwinkels meer had. En minder goed omdat de perikelen rond de sluiting van de Schalm erg in de pers waren uitgemeten, wat ook zijn neerslag op Rataplan had. Zat men wel te wachten op Rataplan?

De oplossing
We hebben voor een positieve insteek gekozen. Haarlem krijgt weer kringloopwinkels en dat is fijn. En wel op de oude locaties van De Schalm. Ook fijn want dat zijn prima locaties en die weten de Haarlemmers al te vinden. Op de website van De Schalm prijkt tot eind 2013 een banner van Rataplan. Onze persberichten zijn goed opgepakt door kranten, magazines en websites zoals Dichtbij.nl. Via Facebook zijn enorm veel kringloopfans bereikt. En de advertenties in het Haarlems Dagblad en Weekblad deden de rest.

Ja, Rataplan is met open armen ontvangen. Beide openingen zijn zeer succesvol verlopen. Het zag beide weekenden (eind augustus en eind september 2013) zwart van de mensen. Lange rijen voor de kassa’s en zeer veel lovende reacties op inrichting en opzet.

Reacties zijn gesloten.