Omzet in Rataplan Diemen omhoog

22 september 2013 -  

foto3-beachflag-diemenTe weinig mensen weten dat Diemen sinds een jaar weer een kringloopwinkel heeft. Voorbijgangers zien niet eens dat er aan de Weesperstraat (langs het kanaal) in Diemen een Rataplan-vestiging zit. Er moet meer loop naar de winkel komen – nou met de auto dan. En graag goedkoop houden!

Rataplan is een grote kringlooporganisatie in het westen van Nederland met inmiddels 14 winkels waar mensen werken met arbeidshandicap of met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Ook exploiteert Rataplan 20 bewaakte fietsenstallingen, van gemeenten en NS. De organisatie groeit snel en de ambities zijn vooruitstrevend. Kringloop en vintage zijn hot en daarop moet je inspelen!

De oplossing
Brody heeft een flyer ontwikkeld die huis-aan-huis is verspreid om mensen te stimuleren hun overtollige spullen aan Rataplan te schenken, want zonder goede spullen geen verkoop. In dezelfde periode schreef het DiemerNieuws een artikel over de kringloopwinkel en hebben we advertenties geplaatst. Met social media is de organisatie nog niet erg ver; maar we hebben de Rataplan-fans natuurlijk via Dichtbij.nl, Facebook, Twitter en de website op de hoogte gebracht van de activiteiten en acties in de winkel. En om de herkenbaarheid van het pand te vergroten hebben we beachflags voor het pand geplaatst. Simpel maar doeltreffend. In september hebben we advertenties in DiemerNieuws en Echo (Amsterdam) geplaatst voor diverse verkoopacties.


Reacties zijn gesloten.