Groot respons op geefactie aan kringloopwinkel Rataplan

15 juli 2013 -  

folder Rataplan, van BrodyKringlooporganisatie Rataplan vroeg Brody een simpele maar doeltreffende actie te ontwikkelen om particulieren te bewegen hun overtollige spullen aan Rataplan te schenken. De aanlevering van spullen aan de kringloopwinkels van Rataplan bleef de laatste tijd achter en zonder aanvoer geen volle, aantrekkelijke winkel en dus te weinig omzet.

Rataplan is een grote kringlooporganisatie in het westen van Nederland met inmiddels 14 winkels waar mensen werken met arbeidshandicap of met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Ook exploiteert Rataplan 20 bewaakte fietsenstallingen, van gemeenten en NS. De organisatie groeit snel en de ambities zijn vooruitstrevend. Kringloop en vintage zijn hot en daarop moet je inspelen!

De oplossing
Allereerst hebben we gekeken naar de propositie die we creatief hebben vertaald in “Mij maak je blij”. Geven aan en kopen in de kringloopwinkel is leuk! Je maakt immers iemand anders weer blij met jouw overtollige, vaak bijzondere spullen. En de werknemers van Rataplan zijn enorm blij dat ze op deze manier een betaalde baan hebben. Dit gegeven hebben we vervolgens verwerkt in fraai vormgegeven flyers die huis-aan-huis zijn verspreid in bijna alle plaatsen waar Rataplan haar winkels heeft; Amsterdam volgt dit najaar. Hiervoor hebben we onze huisfotograaf Claudia Otten goede foto’s laten maken.

In retail werken folders bij de krant nog steeds goed. Ook in dit geval: de response was zo groot dat de vrachtwagenritten al weken vooruit volgeboekt zijn.

Deze actie hebben we verder nog ondersteund met social media (facebook en twitter), content op de eigen website en advertorials op Dichtbij.nl. Ook diverse lokale kranten hebben erover bericht. De klanten in Diemen kregen een waardebon van € 5,- bij inlevering van hun spullen. Deze winkel wilde daarmee direct meer mensen laten kennismaken met hun winkel. Een geslaagde actie.

Reacties zijn gesloten.